ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές της Γ ΄Τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος ‘’ Μελέτη Περιβάλλοντος’’ και ειδικότερα στη θεματική που αφορά τη λειτουργία ενός Δήμου, τις αρμοδιότητες του Δημάρχου, βασικές αρχές της εκλογικής διαδικασίας σ΄ ένα δημοκρατικό πολίτευμα, την επικοινωνία των πολιτών και τη συνεργασία τους με τις δημοτικές υπηρεσίες προς όφελος της πόλης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων κ. λ. π.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί : Παπαρούνη Βασιλική, Ρίζου Ελένη- Ζωή, Ζήση Δήμητρα και Λάντζου Αγλαΐα.

Ο αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Θεολόγης και η Διευθύντρια διοικητικών του Δήμου Καρδίτσας κ. Τσίβου Ευαγγελία, υποδέχθηκαν τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά στο νέο Δημαρχείο και τους ξενάγησαν στους χώρους του. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος καλωσόρισε τους μικρούς μαθητές στο γραφείο του, μοιράστηκε μαζί τους τις σκέψεις, τις ιδέες, τους προβληματισμούς αλλά και τα όνειρά τους για το μέλλον τους και το μέλλον της πόλης. Απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις των μικρών δημοτών , δέχθηκε με χαρά τα δώρα που του είχαν ετοιμάσει και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλές γιορτές.

Στη συνέχεια ο κ. Αντιδήμαρχος τους οδήγησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι μαθητές κάθισαν στα έδρανα και πήραν το λόγο σαν μικροί Δημοτικοί σύμβουλοι.

Τα παιδιά ενθουσιασμένα, χαιρέτησαν κι ευχαρίστησαν τους υπεύθυνους για την όμορφη περιήγηση στο χώρου του Δημαρχείου.