Ευρωπαική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το έργο «Techno-lingual experience» (σχολ.έτος 2022-23)

Με μεγάλη χαρά έλαβε το σχολείο μας την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας  από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή eTwinning για το Ευρωπαϊκό έργο eTwinning με τίτλο:»Techno-lingual experience» που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε1 τάξης του 10ου Δ.Σ.Καρδίτσας σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 10ου Δ.Σ.Ηλιούπολης, του Mimar Sinan İlkokulu και του Hilaliye İ. H. L από την Τουρκία.

Σ’αυτό το ξεχωριστό ταξίδι ανακάλυψης, δημιουργικότητας, συνεργατικότητας και καινοτομίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε1 τάξης του σχολείου βελτίωσαν τις γνωστικές τους δεξιότητες στα Αγγλικά καθώς και τις δεξιότητες στη χρήση των ΤΠΕ ενώ παράλληλα ανέπτυξαν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως η δημιουργικότητα, η επικοινωνία, η συνεργατικότητα και η κριτική σκέψη. Επικοινώνησαν με μαθητές/ριες από την Ελλάδα και την Τουρκία, αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις, επέλεξαν οι ίδιοι/ες τις θεματικές στις οποίες κατόπιν εργάστηκαν σε διασχολικές/διακρατικές ομάδες και δημιούργησαν διάφορα συνεργατικά τελικά προϊόντα, όπως ένα ψηφιακό πολυτροπικό κόμικ, μια εκπαιδευτική ψηφιακή αφίσα, ένα ψηφιακό παιχνίδι μνήμης και ψηφιακά παιχνίδια στο Scratch.

Πολλά συγχαρητήρια στους περσινούς μαθητές και τις περσινές μαθήτριες της Ε1 τάξης για την Ευρωπαϊκή διάκριση που έλαβαν για το εξαιρετικό έργο τους κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους/στις εταίρους μας, μαθητές/ριες και εκπαιδευτικούς, για την άψογη συνεργασία!