Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου – «Είμαι ένα βιβλίο. Διάβασέ με!»

Την Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελά» επισκέφτηκαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας τη Δευτέρα 3 Απριλίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών τμημάτων της Γ΄ Τάξης, συνοδεία των δασκάλων τους, συμμετείχαν σε δράση για το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο και τον ρόλο του στην εξέλιξη των παιδιών.

Αφού άκουσαν με προσοχή την αφήγηση της ιστορίας του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Αχελώος – ο θεός ποταμός», σχεδίασαν και εικονογράφησαν ανά ομάδες κάρτες – βιβλία για τον ρόλο των ποταμιών στη ζωή μας και τον πολιτισμό μας.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του μηνύματος του συγγραφέα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που φέτος έχει χρώμα ελληνικό.

Το μεστό, λυρικό, συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο:«Είμαι ένα βιβλίο. Είσαι ένα βιβλίο. Όλοι είμαστε βιβλία. Η ψυχή μου είναι η ιστορία που αφηγούμαι. Κάθε βιβλίο έχει τη δική του ιστορία να πει. Μπορεί να φαινόμαστε εντελώς διαφορετικά –άλλα μεγάλα, άλλα μικρά, άλλα πολύχρωμα, άλλα μαυρόασπρα, άλλα με λίγες σελίδες κι άλλα με πολλές».

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης κ. Θανάση Κουρόγλου και κ. Γιώτα Βούλγαρη, που χάρισαν σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς υπέροχες στιγμές!!!

 

Οι εκπαιδευτικοί:

Ελένη Ρίζου

Γεωργία Παλαπέλα

Εμμανουέλα Τσιάμη

Παρασκευή Δόγια