ΔΙΚΤΥΟ – «Tα ποτάμια μας στο προσκήνιο» «Ο ποταμός Γάβρας και ο ναός του Απόλλωνα στην αρχαία Μητρόπολη»

Τη σχέση που μπορεί να έχει ο ποταμός Γάβρας με τον ναό του Απόλλωνα στην αρχαία Μητρόπολη, διερεύνησαν οι μαθητές των τριών τμημάτων της Γ΄ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν πληροφορίες διεξοδικά, κάνοντας τις κατάλληλες ερωτήσεις στις αρχαιολόγους του Μουσείου κ. Φωτεινή Τσιούκα και κ. Λευκή Θεογιάννη. Οι πληροφορίες αυτές θα αποτελέσουν το απαραίτητο γνωσιακό υλικό για τη δημιουργία ιστοριών που θα συνδέουν το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας και συγκεκριμένα τα ποτάμια με την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το ξεχωριστό άγαλμα του θεού Απόλλωνα «οπλίτη», να ενημερωθούν και να καταγράψουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό στην κατηγορία του σε όλη την Ελλάδα. Ο θεός Απόλλωνας «οπλίτης», ο ναός του στην περιοχή της Μητρόπολης και ο ποταμός Γάβρας που ρέει ακριβώς δίπλα είναι οι βασικοί πυλώνες σύνδεσης του φυσικού περιβάλλοντος με την ιστορία και τον πολιτισμό.

Ευχαριστούμε θερμά τις αρχαιολόγους του Μουσείου αλλά και τους αρχαιοφύλακες που μας υποδέχτηκαν με χαρά και με αμέριστη υπομονή απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες των μικρών επιστημόνων του σχολείου μας.

1Οο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

ΚΕΠΕΑ – ΚΠΕ Μουζακίου