Ε2 – Εθελοντές εν δράσει! «Volunteers’ Challenges#SkillsLabs» eTwinning 2021-22

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου eTwinning με τίτλο «Volunteers’ Challenges#SkillsLabs» που υλοποιούν οι μαθητές της Ε2 τάξης του 10ου Δ.Σ.Καρδίτσας σε συνεργασία με τα σχολεία 10ο Δ.Σ.Ηλιούπολης, 7ο Δ.Σ.Χαλκίδας, 1o Πειραματικό Δ.Σ.Πύργου, Collegi Santa Teresa de Jesus,Vilanova i la Geltru από την Ισπανία και ICS «T. Valenti» di Trevi από την Ιταλία, οι μαθητές πραγματοποίησαν 5 εθελοντικές δράσεις στην πόλη της Καρδίτσας.
Δράση 1: Δωρεά βιβλίων στην Παιδική Βιβλιοθήκη (Εθελοντές για τον Πολιτισμό)
 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε2 τάξης επισκέφθηκαν την Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της γειτονιάς τους και δώρισαν βιβλία από την προσωπική τους βιβλιοθήκη. 
Δράση 2: Κατασκευή πινακίδων σήμανσης προς την Παιδική Βιβλιοθήκη (Εθελοντές για την Κοινότητα)
 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε2 τάξης ζωγράφισαν πινακίδες οι οποίες τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία για να οδηγούν τους μαθητές του σχολείου στην Παιδική Βιβλιοθήκη.

Δράση 3: Συγγραφή ιστοριών με θέμα το ποδήλατο (Εθελοντές για τον Πολιτισμό)
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε2 τάξης έγραψαν τις δικές τους ιστορίες με θέμα «Το ποδήλατο» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τις Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου. Στις 3 Ιουνίου 2022 πήγαν με τα ποδήλατά τους στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» και διάβασαν τις ιστορίες τους. Οι ιστορίες των μαθητών/ριών θα ενωθούν σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο.
Δράση 3: Καθαρισμός Πλατείας Λάππα (Εθελοντές για το Περιβάλλον)
 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε2 τάξης, οπλισμένοι με γάντια μιας χρήσης, σακούλες σκουπιδιών και την καλή τους διάθεση, καθάρισαν την Πλατεία Λάππα, την πλατεία της γειτονιάς τους, στην οποία παίζουν τα απογεύματα.
Δράση 4: «Think Positive» Day (Εθελοντές για την Κοινότητα)
 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε2 τάξης έγραψαν και ζωγράφισαν στο σχολείο σε πολύχρωμα post-it χαρτάκια σε σχήμα καρδιάς θετικά και αισιόδοξα μηνύματα και, στη συνέχεια, περπάτησαν μέχρι το κέντρο της πόλης και τα μοίρασαν σε περαστικούς, φέρνοντας στα χείλη νέων και ηλικιωμένων ένα τεράστιο χαμόγελο! Δεν ξέρουμε αν τους βοηθήσαμε ν’αλλάξουν στάση ζωής αλλά σίγουρα «φτιάξαμε τη μέρα τους»!