Όταν τρία «διαφορετικά» σχολεία συνεργάζονται για «καλό σκοπό»!!! «Το τραγούδι της φιλίας»

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων, τρία «διαφορετικά φαινομενικά σχολεία ως προς τη βαθμίδα αλλά και την ομοιογένεια του μαθητικού πληθυσμού,  συνεργάστηκαν άψογα για τη σύνθεση, δημιουργία και ηχογράφηση ενός τραγουδιού για τη  φιλία και τη διαφορετικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος e-twinning με τίτλο: «Διαφορετικός – φίλος και μοναδικός…»

Μαθητές και εκπαιδευτικοί και των τριών σχολείων έγραψαν και διόρθωσαν στίχους, συνέθεσαν και έπαιξαν μουσικές, δοκίμασαν και χρωμάτισαν φωνές και τελικά τραγούδησαν και ηχογράφησαν ένα υπέροχο τραγούδι, ένα τραγούδι ύμνο στη φιλία, τη διαφορετικότητα και την αγάπη.

Το αποκορύφωμα όλης αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας που διήρκησε περίπου 3 μήνες ήταν η ημέρα της επίσκεψης των δυο Δημοτικών Σχολείων, του 10ου Καρδίτσας και του 2ου Σοφάδων, στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας. Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024,  οι μαθητές του Δ2 και των Γ1, Γ2 των αντίστοιχων  δημοτικών σχολείων, έτυχαν θερμής υποδοχής μαθητών και εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας. Ξεναγήθηκαν, ενημερώθηκαν μα κυρίως συνεργάστηκαν με τους «ειδικούς» για την ολοκλήρωση της ηχογράφησης του συνεργατικού τραγουδιού για τη φιλιά, τη διαφορετικότητα και την αγάπη.

Αυτά που διαδραματίστηκαν στον χώρο του  Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας ήταν μοναδικές εμπειρίες για όλους. Οι μεγαλύτεροι έδειχναν στους μικρότερους, οι ειδικοί διάταζαν τους ανειδίκευτους, οι ειδήμονες εξηγούσαν τους αρχάριους, ώστε να καταφέρουν όλοι μαζί να παίξουν, να τραγουδήσουν και να ηχογραφήσουν το «τραγούδι της φιλίας»!!!

Ακούστε το «τραγούδι της φιλίας»

Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

10ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

 

Let’s do it Greece «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!» – 10ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

  «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!» – Let’s do it Greece 

Βάλαμε γάντια, πήραμε σακούλες και βγήκαμε στον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο του σχολείου μας για να το καθαρίσουμε και να τον κάνουμε πιο όμορφο και πιο καθαρό για όλους!!!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, συμμετέχοντας στη δράση του Δήμου Καρδίτσας «Let’s do it Greece», μυούνται στη σημασία του εθελοντισμού και του σεβασμού στο περιβάλλον κατά την εβδομάδα που διανύουμε 8/4/2024 – 12/4/2024.

   «Για έναν καλύτερο κόσμο – Για έναν καλύτερο πλανήτη»