ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Με τη λήξη των μαθημάτων ολοκληρώθηκε και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Spring customs in my area» («Ανοιξιάτικα έθιμα της περιοχής μου»), στο οποίο συμμετείχε το τμήμα Β2 του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού ΠΕ70 Τσιχτή Ευάγγελου. Το συγκριμένο πρόγραμμα ιδρύθηκε από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καρδίτσας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Φρανκφούρτης (Γερμανία) και έλαβαν μέρος τα εξής σχολεία: το Μουσικό Γυμνάσιο Καρδίτσας, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Ιτέας Καρδίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Λεονταρίου Καρδίτσας, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και το Palatul Copiilor Galati (Ρουμανία).

Σκοπός του προγράμματος ήταν τα παιδιά να αναζητήσουν στοιχεία και να μιλήσουν για τα ανοιξιάτικα έθιμα (Απόκριες, Χελιδονίσματα, Πρωταπριλιά, Πάσχα, 1η Μαΐου κ.ά.) της περιοχής τους. Παράλληλα, στόχος ήταν οι μαθητές/ριες να εξοικειωθούν με τη χρήση τεχνολογικών εργαλείων και να αναπτύξουν δεξιότητες δημιουργικής – κριτικής σκέψης. Επίσης, στόχος ήταν  οι μαθητές/ριες και οι εκπαιδευτικοί να συνεργαστούν μεταξύ τους για ένα κοινό αποτέλεσμα.

Οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος αναρτήθηκαν στον προστατευμένο διαδικτυακό τόπο του eTwinning και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας. Επιπρόσθετα, δημιουργήθηκε πανό με φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των μαθητών/ριών, που τοποθετήθηκε στον διάδρομο του σχολείου μας. Μεταξύ άλλων, τα παιδιά του Β2 και τα παιδιά του Δ1 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας αντάλλαξαν ταχυδρομικά κάρτες και μαγιάτικα στεφάνια. Επιπλέον, τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δημιούργησαν από κοινού μία συνεργατική ιστορία «Το μυστικό της Άνοιξης». Για τη συγκεκριμένη ιστορία δημιουργήθηκε ένα ψηφιακό βιβλίο, διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.storyjumper.com/book/read/159339481/6484990cd9f45.

Την τελευταία ημέρα των μαθημάτων τα παιδιά παρέλαβαν τα επίσημα αναμνηστικά συμμετοχής τους στο πρόγραμμα που κατασκευάστηκαν από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του προγράμματος. Επιπλέον, πήραν και «αναμνηστικά» που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με τους γονείς. Συγκεκριμένα, φτιάχτηκαν καπέλα με το όνομα του Σχολείου, τον αριθμό του τμήματος, το σχολικό έτος και τον τίτλο του προγράμματος. Πρόκειται για χρήσιμα αναμνηστικά που θα συνοδεύουν τα παιδιά στην πόλη, στα χωριά τους και στις παραλίες που θα επισκεφτούν τους καλοκαιρινούς μήνες!

Καλό καλοκαίρι & χαρούμενες διακοπές σε όλους/ες!